maanantai 28. marraskuuta 2011

Valkosipuliherkkusienet


Söin työpaikan pikkujouluissa aikas hyviä valkosipuliherkkusieniä ja olihan niiden syntyperää lähdettävä jäljittelemään. Ohjeita selailemalla pääsinkin mielestäni tosi hyvin lähelle ja niin hyviä olivat, että yksi rasiallinen tuoreita herkkusieniä nipinnapin riitti kahdelle.

1 rasia tuoreita herkkusieniä
3 reilua lorausta oliiviöljyä
4-6 valkosipulinkynttä
1 pienen sitruunan mehu
puolikas nippu tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria

Puhdista herkkusienet mahdollisista mullanjäämistä. Hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja laita sekaan valkosipulit ja herkkusienet. Kääntele hetki jotta sienten oma neste haihtuu ja öljy imeytyy sieniin. Lisää suola, pippuri ja sitruunanmehu sekä lopuksi persilja jota saa olla runsaasti.

2 kommenttia:

  1. Oi nam! Olen jo jonkin aikaa haaveillut illasta, jolloin voisi syödä pelkkiä hyviä antipastoja - tämä resepti passaisi moiseen herkutteluun loistavasti.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, tykkään sienistä ja valkosipulista kovasti ja mikäs sen parempi yhdistelmä :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!