keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Linssi-pinaattimuhennos


Takaisin linssien maailmaan! Jossain vaiheessa käytin enemmänkin linssejä, tämän ohjeen myötä aion ottaa ne takaisin arkikäyttöön. Linssi-pinaattimuhennoksen ohjeen bongasin uusimmasta Hyvä Terveys- lehdestä. Kehoitus oli syödä lisäksi keitettyä ohraa, mutta tekipä mieleni perunamuusia joten sitä sitten ja hyvin maistui.

2 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1 sipuli
(1 valkosipulinkynsi, oma lisäykseni)
1 rkl öljyä
1 tl kurkumaa
0,5 tl garam masalaa
(mustapippuria ja chilijauhetta, oma lisäykseni)
0,5 pss pakastepinaattia tai 100 g tuoretta
0,5 tl suolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 dl kevytruokakermaa
2 rkl kookoshiutaleita
2 rkl hasselpähkinöitä rouhittuna

Huuhtele linssit ja keitä kypsiksi. Valuta siivilässä. Hienonna sipulit ja paista ne öljyssä kurkuman ja garam masalan kanssa. Lisää linssit ja sulatettu, valutettu pinaatti sekä suola (ja mustapippuri ja chilijauhe). Hauduta hetki. Lisää halkaistut kirsikkatomaatit, ruokakerma, kookoshiutaleet ja pähkinärouhe. Tarkista maku ja tarjoa esim. keitetyn ohran tai kotoisasti perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!