sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Mustikka-rahkapiirakka


Rahkaisaa mustikkapiirakkaa olen tehnyt aiemminkin, tässä enemmän rahkaa sisältävä ohje. Meille ja kahvivieraille maistui lisäksi vaniljajäätelö jolloin piirakan makeus oli ihan sopiva, muuten voisi lisäsokeri olla paikallaan. Unohdin ottaa kuvan piirakasta paiston jälkeen mutta eipä haittaa, valkoiset mustikat ovat kauniita. Alkuperäinen ohje Yhteishyvän.

200 g kauramurotaikinaa
1 pss pakastemustikoita
500 g maitorahkaa
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

Sulata taikina ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita maitorahkaan munat ja sokerit. Sekoita mustikoihin sokerit. Kaada maitorahkaseos piirakkapohjan päälle ja ripottele päälle mustikat. Osan kauramurotaikinasta voi murustella mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!