maanantai 28. toukokuuta 2012

Nakkikääröt


Näitä helppoja pikkusuolaisia tekaisin eräänä iltana iltapalaksi, osan laitoin pakkaseen josta voi huikopalan tarpeessa napata käärön jos toisenkin.

500 g lehtitaikinaa
vajaa 2 pakettia nakkeja
sinappia
ketsuppia
juustoraastetta
1 muna voiteluun
seesaminsiemeniä

Sulata lehtitaikinalevyt. Kauli levyjä hieman pidemmiksi että saat yhdestä levystä 3 kääröä. Leikkaa levy kolmeen osaan ja levitä pinnalle sinappia ja ketsuppia ja ripottele juustoraastetta. Halutessasi leikkaa nakkien päät nauraviksi, nosta nakki taikinalevylle ja kääräise rullalle. Aseta käärö pellille leivinpaperin päälle levyn liitoskohta alaspäin, voitele munalla ja ripottele pinnalle joko juustoraastetta tai seesaminsiemeniä. Paista 220 asteessa 10-15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Nakkikääröt on niin klassikko, enkä oo koskaan tehnyt!: D ehkä iltapalaksi tänään..

    VastaaPoista
  2. Tämä on meidän opiskeluaikojen vappubrunssien klassikko. Nakkikääröt Ulliksella kuoharilla ja parhaalla seuralla, ihan nostalgista.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!