torstai 8. marraskuuta 2012

Pehmeät porkkanapikkuleivät


Yhteishyvän ohjeella maukkaita pehmoleipäsiä. Varoitus: näihin tulee himo! Kun ottaa yhden..

2 dl porkkanaa raasteena
100 g margariinia
2 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
1 dl maitoa

Raasta pestyt ja kuoritut porkkanat. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Lisää jauhoseos vaahtoon maidon kanssa, ja sekoita tasaiseksi. Nosta lusikalla pieniä kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä riittävästi tilaa, etteivät pikkuleivät tartu toisiinsa kiinni. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia kunnes reunat ovat kullanruskeat. Jäähdytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!