maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tomaatti-mozzarella-basilikapiirakka


Samantyyppisen herkkupiirakan ohje löytyy jo blogistani yli kahden vuoden takaa, mutta koska kuvaan nykyisin järjestelmäkameralla enkä ole tehnyt tätä edellisen bloggauksen jälkeen, julkaisen ohjeen uudestaan. Usein perinteiset, konstailettomat makuparit toimivat täydellisesti! Käytän aina suolaisissa piirakoissa samaa kevyempää, moniviljaisempaa pohjaa jossa on muokkaamisvaraa loputtomiin. Niitä hiutaleita ja jauhoja kulhoon mitä kaapissa sattuu olemaan.

Pohja

1 dl kaurahiutaleita (tai muita puurohiutaleita)
1 dl sämpyläjauhoja (tai muita jauhoja)
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte

n. 15 miniluumu- tai kirsikkatomaattia
1 pallo mozzarellaa
1 dl tuoretta basilikasilppua
1 dl ruokakermaa
2 munaa
mustapippuria
Voitele pyöreä piirasvuoka. Sekoita pohjan kuivat aineet, lisää margariini ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja painele vuokaan. Leikkaa kirsikkatomaatit kahtia ja viipaloi mozzarella. Hienonna basilika. Asettele tomaatit ja juustoviipaleet vuokaan, ripottele päälle basilika ja rouhaise mustapippuria. Sekoita kulhossa munat ja ruokakerma ja kaada täytten päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Ihana yhdistelmä, pizzassa olen kokeillut, mutta piirakka on vielä tekemättä.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!