tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappumunkit


Mieleeni ei ole aiemmin edes tullut tehdä munkkeja itse. Tänä vuonna päätin saada tämänkin "pois systeemeistä" ja suureksi yllätyksekseni sehän oli helppoa kuin heinänteko! Munkkitaikina on pullataikina (sekin selvisi minulle äskettäin.. köh köh), öljyssä uppopaistaminen sujuu varovaisuutta noudattaen. Onnistuin myös tekemään sopivan kokoisen taikinan josta tuli sopiva määrä munkkeja.

12 rapeaa sokerista munkkirinkilää

2 dl maitoa
vajaa 1 pss kuivahiivaa
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
vajaa 1 muna
50 g juoksevaa margariinia
1 rkl kardemummaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
n. 1 l rypsiöljyä paistamiseen

Valmista munkkitaikina samalla tavalla kuin pullataikina ja anna kohota. Leivo taikina pulliksi ja kohota uudelleen. Kuumenna vajaa puoli kattilallista öljyä ja testaa öljyn sopiva lämpötila: laita öljyyn pala leipää tai munkkitaikinaa, jos se alkaa nätisti kuplia ja jää pinnalle, öljy on sopivaa. Paista munkkeja öljyssä pari minuuttia per puoli, valuta ylimääräinen öljy talouspaperin päällä pois ja pyörittele kuumat munkit sokerissa. Tämä munkinpaistovideo oli suurena apuna ensikertalaiselle.





"Apuaa miten nää paistetaan??!!" kaukopuhelu ystävälle.


Hauskaa vappua! (Healty meals... äh, ei aina jaksa)

4 kommenttia:

  1. Juurikin näin.. Varovaisuutta noudattaen on munkkienkin paisto helppoa! Hauskaa vappua!:)

    VastaaPoista
  2. Kiva huomata etten ollut ainoa joka on lykännyt munkkien tekoa luullen sen olevan ylitsepääsemättömän hankalaa! :) Ensimmäiset omat munkit vatsan pohjalla voin todeta että näitä tulee ihan varmasti tehtyä uudelleenkin!! :)

    VastaaPoista
  3. Nam, munkkeja! Oikein hauskaa wappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vappu tuli ja vappu meni ja vasta tänään raaskin ottaa ilmapallot serpentiineineen pois roikkumasta :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!