sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kukkakaali-jauhelihavuoka


Tämä ohje saa mieleeni muistumaan suuren painonpudotusurakkani jonka tein 6 vuotta sitten, sekä ajat jolloin asuin eteläisemmässä osassa Suomea. Ruokavaliotapamuutoksen myötä muunmuassa tämä maukas vuokaruoka tuli arkimenuun mukaan. Reseptin alkuperää ei muistini sopukoista löydy, ohjeen muistan kyllä ulkoa. Vuosia mukana kulkenut ohje tunnetaan nimellä kukkakaali-jauheliha, lisäsin sanan vuoka ihan muodon vuoksi. Pakastimesta sattui nyt löytymään myös parsakaalia, joten heitin nekin sekaan.

400 g jauhelihaa (käytän lähes aina naudan jauhelihaa)
2 pientä tuoretta kukkakaalia tai iso pussi pakastettua
1 punasipuli
2 dl ruokakermaa
3/4 pakettia Koskenlaskija-paprikasulatejuustoa
ripaus suolaa
mustapippuria

Kiehauta kukkakaali vedessä. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisää sulatejuusto sekä mausteet pannulle ja anna juuston sulaa. Nostele uunivuokaan kerroksittain kukkakaalia ja jauhelihaa, tai kaada molemmat vuokaan ja sekoita. Kaada päälle ruokakerma. Paista 200 astessa 20-30 minuuttia.

Ylempi kuva salamalla, alempi ilman.

7 kommenttia:

  1. Mitehä sais onnistumaa ilman kermaa ja juustoa? Vai vaan keitä ja paista ja lykkää hetkeks uuniin. Vois tehä hyvää vaihtelua tähä mein ruokavalioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän siitä sama tule ilman kermaa ja juustoa, lähinnä on uunissa paahdettua kukkakaalia ja jauhelihaa.

      Poista
    2. Ei kuulu noi kermat ja juustot ruokavalioon tällä hetkellä. Mut jauheliha ja kukkakaalit kuuluu. Ehkei se pelkkänä mössönä ois kauheen hyvääkää.

      Poista
  2. Tämähän on kiva ohje. Täytyy kyllä pistää muistiin.

    VastaaPoista
  3. Alkoi tehdä mieli kukkakaalia, mikä on tosi harvinaista :D Ptääpä kokeilla tätä joku kerta, jospa nörtillekin tapojensa vastaisesti maistuisi :P Toimisikohan kevytkermaviili kerman korvaajana keventäjän vuoassa?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!