lauantai 25. tammikuuta 2014

Tofu-kesärullat


Kesärullat ovat herrrrkkua! Tämä oli kolmas kerta kun tein niitä (kerrat yksi ja kaksi). Täytteet ovat näissä rullissa hyvin perinteiset ja samoja kuin aiemmin tekemissäni, mutta lisäksi laitoin kylmäsavutofua. Tällä kertaa ostin myös pienempiä riisipaperita, tuli paljon sopivamman kokoisia rullia. Pitänee tehdä näitä pian uudelleen, riisipaperipaketissa on jäljellä vielä noin 9/10...

Tofutäytteiset kesärullat

riisipaperia
porkkanaa tikkuina
kurkkua tikkuina
riisinuudeleita keitettynä, valutettuna ja jäähdytettynä
kylmäsavutofua sopivina paloina
romaine-salaattia
korianteria

Käsittele hauraita riisipapereita varoen. Liota riisipapereita kylmässä vedessä kunnes muuttuvat läpikuultaviksi ja pehmeiksi. Levitä yksi paperi leivinliinan päälle ja nosta täytteet sen keskelle. Taita sivut täytteen päälle ja kääri riisipaperi rullaksi. Säilytä kesärullat kelmun alla ja jos ehtivät kuivua, suihkuta tai roiskuttele hieman vettä niiden päälle. Dippaa soija- tai sweet chili-kastikkeeseen ja nautiskele itämaisesta iltapalasta.

4 kommenttia:

  1. Ah nämä tälläiset on niin herkkua, voittaa ihan 6-0 ne kiinalaiset uppopaistetut kevätrullat! :)
    Itsekin olen joskus viimesyksynä tehnyt näitä useaan otteeseen (taisi viimeinen potku tulla täältä sun blogista ;) ja namnam! Itse tein tälläisiä kokonaan kiinnirullattuja ja pieniä tosin...

    http://ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi/2013/08/picture-perfect.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pidän paaaaljon enemmän näistä kuin uppopaistetuista!

      Poista
  2. Nää on niin hyviä, mun yksi ruokalemppareista, ehdottomasti! Pitääkin koittaa tofulla myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian harvoin näitä tulee vain tehtyä, onhan niiden rullailussa melko vaiva vaikka huippuherkkua ovatkin.

      Poista

Kiitos kommentistasi!