maanantai 12. tammikuuta 2015
Luumujuustokakku puolukkasydämellä
Jääkaapissa oli luumumarmeladin jämät (nerokkaassa tuubissa, kiitos Lidl), joten kyllähän sen takia kakku piti leipoa! Luumun lisäksi toinen lempimakuni on puolukka, joten halusin laittaa sitäkin tähän kakkuun. Kakun sisällä on yllätyksenä puolukkainen täyte, jonka hyydytin ensin syvällä lautasella reunakalvon sisällä. Hyvä kakku tuli! Puolukan ja luumun maut voimistuivat päivä päivältä, mitä enemmän aikaa kakku jääkaapissa vietti. No, kauaahan se ei siellä ehtinyt olla.. Pohjan idean löysin Maukas-ruokablogista. Pohja on juustokakuille epätyypillinen, melko pehmoinen, mutta nam, miten hyvän makuinen! Todellakin muistuttaa piparitaikinaa.
Luumujuustokakku puolukkasydämellä, 16 cm irtopohjavuokaan
Pohja:
100 g digestivekeksejä
30 g voita
0,25 dl kahvia
0,5 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
Täyteseos:
2,5 dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Puolukkatäytteeseen:
1 dl puolukoita soseutettuna
0,5 dl sokeria
2 liivatelehteä
pieni kourallinen puolukoita
Luumutäytteeseen:
n. 1 dl luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
Hienonna pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu voi, kahvi sekä kaneli ja kardemumma. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin. Vaahdota Flora Vispi ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Jaa seos kahtia. Puolukkatäytettä varten laita kaksi liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Niiden liottua n. 5 minuuttia, purista niistä enimmät vedet pois, laita lasiin ja lämmitä mikrossa kunnes liivatteet sulavat. Sekoita puolukkasose ja sokeri toiseen erään kerma-tuorejuustoseosta. Sekoita liivatenesteen joukkoon lusikallinen puolukkatäytettä ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada liivateseos lopun puolukkatäytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiepauta joukkoon kokonaiset puolukat. Hyydytä puolukkasydän reunakalvojen sisällä joko erillisellä syvällä lautasella (lautasen pohjalle leivinpaperi, reunakalvoista sopivan kokoinen rengas ja päät teipillä kiinni), tai suoraan keksipohjan päällä sopivan kokoisessa reunakalvorenkaassa. Jälkimmäinen keino lienee fiksumpi, oli aikamoista kikkailua siirtää puolukkasydän lautaselta vuokaan.. Anna hyytyä ainakin kaksi tuntia. Poista reunakalvo. Luumutäytettä varten liota kaksi liivatelehteä pehmeäksi ja toimi samoin kuin puolukkatäytteen liivatteiden kohdalla. Kaada puolukkatäyte irtopohjavuokaan, käytä halutessasi reunakalvoa, ja kopauta vuokaa useasti esim. pöytää vasten, jotta luumutäyte asettuu hyvin puolukkasydämen ympärille ja ilmakuplat poistuvat. Tasoita pinta ja anna hyytyä ainakin 4 tuntia. Koristele haluamallasi tavalla.
Tunnisteet:
Hyydykekakut,
Joulu
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää upealta ja tuo kakun pinnan koristelu on jotain todella kaunista! Kiitos, kun jaoit tämän kanssamme!
VastaaPoistaKiitos noora! Näyttävä koristelu ja todella helppo toteuttaa :)
PoistaEnsi jouluna kokeiluun :)
VastaaPoistaTämä oli onnistunut ex-tempore kakku :)
PoistaHieno!
VastaaPoista