sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Mehevä punaherukkapiirakka


Kesän herkullisimpaan herukka-aikaan leivoin tämän kirpsakan punaherukkapiirakan. Pohjana käytin Maku-lehden mehevää raparperipiirakkaa. Mehevä ja herkullinen oli tämäkin piirakka! Tein ohjeen puolikkaana lasivuokaan, pienin muutoksin. Alla oleva ohje on Maku-lehden alkuperäinen.

Muruseos:

250 g voita (laitoin margariinia)
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikinaan:

2 dl piimää (laitoin luonnonjogurttia)
1 muna

Täyte:

n. 5 dl punaherukoita
200 g kermaviiliä (laitoin luonnonjogurttia)
250 g maitorahkaa (laitoin luonnonjogurttia)
2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 munaa

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Jos taikinaan jää paakkuja, ällös huoli - ne häviävät paiston aikana. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle (35x42 cm). Ripottele pohjan päälle marjat. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada seos herukoiden päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paistaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Tämä oli tosi hyvää. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi hyvä ohje, lähtee kirjanmerkkeihin! Tein "kesäpiirakkaa" (lasten nimitys :D ), johon tuli puna- ja mustaherukkaa ja vadelmaa. On mun mielestä ehdottomasti parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Seuraavaksi sitten heroffeen pariin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Kesäpiirakka onkin tälle leivonnaiselle sopiva nimitys :D Mun mielestä kaikki tällaiset rahkaleivonnaiset ovat parhaimmillaan kylmänä. Heroffeet ja muut -offeet ovat suuri suosikkini, toivottavasti maistui teillekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!