torstai 1. heinäkuuta 2010

Täyteläinen kasvispannukakku


Tähän kasvispannariin voi laittaa melkeinpä mitä vain kasviksia, minä laitoin aikas montaa erilaista ja tuli niin muhkeatäytteinen että pidin uunissa 10 minuuttia ohjetta kauemmin.

Pohja:
6 dl maitoa
3 munaa
3 dl sämpyläjauhoja
n. 0,5 dl ruisleseitä
ripaus suolaa
1 pss pakastepinaattia

Täyte:
3 tuoretta jumboherkkusientä
1/3 paprikaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 pieni kesäkurpitsa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
Provence Mix- yrttiseosta

Sulata pinaatti mikrossa. Kaada kulhoon puolet maidosta, riko munat joukkoon ja vatkaa niin että munien rakenne rikkoutuu. Lisää pinaatti, jauhot, ruisleseet ja suola. Sekoita. Lisää loput maidosta. Kun maidon laittaa kahdessa erässä, ei jauhoista jää paakkuja. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Pilko kasvikset ja levitä ne taikinan päälle. Ripottele mausteet pinnalle. Huom! Tätä voi maustaa reilusti. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Seuraavalla kerralla laitan itse roimasti lisää mausteita, suolaakin voi laittaa useamman ripauksen. Pidän paljon tomaateista, niitä voisi olla enemmänkin. Tässä vielä uuniin matkalla oleva:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!