lauantai 22. lokakuuta 2011

Uuniperunat kinkku-raejuustotäytteellä


Perusruoka jota en ole koskaan ennen tehnyt. Ensimmäinen kerta ja hyvin onnistui! Pidin pottuja uunissa varmuuden vuoksi yli tunnin, ja ilman foliota valmistuessaan tuli kuorestakin mukavan rapsakka. Uuniperunoita kannattaa varata 1-2 per syöjä, Rosamunda on tähän (ja moneen muuhunkin uunissa valmistettavaan perunaruokaan sekä muuseihin) oikein hyvä. Perunat voi kääriä folioon, jos haluaa pehmeän kuoren. Perunoihin pistellään haarukalla reikiä ja halutessaan voi leikata pinnalle viillot joista peruna kypsänä avautuu. 200 asteisessa uunissa perunat valmistuvat reilussa tunnissa.

Raejuusto-kinkkutäyte

2 dl maustamatonta jogurttia (valutettuna) tai kermaviiliä
2 dl raejuustoa
70-100 g palvikinkkua
2 rkl kurkkusalaattia tai 1 maustekurkku
mustapippuria
paprikajauhetta
0,5 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa

Valuta jogurtti, hienonna kinkku ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa uuniperunoiden kanssa.

1 kommentti:

  1. Uunipotut ovat niin ihania. Täytyisi vaan musitaa tehdä niitä joskus.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!