sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Hernaripihvit


Kaikkea sitä tuleekin kokeiltua kun hernekeittopurkista pitää riittää kolmelle nälkäiselle.. Ja miltä maistuivat Maku-lehden ohjeella tehdyt hernaripihvit (kyllä on eksoottista)? Paistetulta hernekeitolta.

400 g hernekeittosäilykettä
0,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 muna
1 tl vahvaa sinappia
100 g ruisnäkkileipää, kuivahtanutta ruisleipää tai hapankorppua

Avaa hernaripurkki molemmista päistä. Työnnä keitto varovasti purkista leikkuulaudalle. Leikkaa hernaripötkö 8 viipaleeksi. Mittaa jauhot laakealle lautaselle. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Riko muna kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja sekoita joukkoon sinappi. Hienonna leipä pieneksi muruksi omaan laakeaan astiaansa. Paista hernaripihvit öljyssä keskilämmöllä molemmin puolin rapeiksi.

2 kommenttia:

  1. Järkyttävää! Siis luin lehden ja katsoin ohjetta epäuskoisena enkä kyllä olisi tohtinut kokeilla. Tosi hauskaa, että sinä olet kokeillut!! No, miten on, teetkö toiste?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en tee :D hernari hernarina, sipulin ja sinapin kera kiitos. Vaikka kyllähän nuo kuitenkin syötyä tuli paremman puutteessa. Mutta herää kysymys, että MIKSI ihmeessä lehteen oli edes pitänyt keksiä tuollainen ohje??

      Poista

Kiitos kommentistasi!