keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Bataatti-grillijuustosalaatti



Meillä on tapana viettää salaattiperjantaita ja pizzasunnuntaita. Salaattiperjantain iltapala sohvalla on siis salaatti, yleensä myös patonki ja kokis. Pizzasunnuntain lounas/päivällinen ei sen suurempia esittelyjä tarvinne. Tämän bataatti-grillijuustosalaatin ohjeen olen repäissyt talteen jostain Pirkka-lehdestä.

1 bataatti
1 tuore punainen chili
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
kurkkua
jääsalaattia
punasipulia
1 ptk Pirkka grillijuustoa

Kastike:
loraus oliiviöljyä
loraus sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Kuori ja paloittele bataatit. Hienonna valkosipulinkynnet sekä chili, jonka siemenet on poistettu. Sekoita chili, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja mustapippuri kulhossa. Pyöräytä bataatit mausteseoksessa ja levitä uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Revi jääsalaatti laakealle vadille. Paloittele kurkku, leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja levitä ne salaattipedille. Leikkaa grillijuusto noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista grillijuustoviipaleet öljytilkassa kullanruskeiksi. Levitä bataatti ja grillijuusto salaattipedille. Sekoita kastikeainekset keskenään ja pirskottele salaatille. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

8 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin kokeilla! Olen yrittänyt nyt ottaa talteen kaikki herkullisen kuuloiset salaatti ohjeet, jotta kun kesällä grillailee, olisi aina jotakin uutta salaattia testattavana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio että grilliruoan kanssa voi olla muutakin salaattia kuin normivihertävää!

      Poista
  2. Todella herkullisen kuuloinen ohje. Kiittos sinulle vinkistä.

    VastaaPoista
  3. Pohdin juuri jotain hiukan kevyempää syömistä näin vapun jälkeen...tässähän olisi maittavalta kuullostava salaatti :P

    VastaaPoista
  4. Nam! Tää näyttää kyllä tosi hyvältä ja kauniit väritkin salaatissa :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!