sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Serranokinkku & co. pizza


Joka toinen sunnuntai on pizzasunnuntai-tapamme on jatkunut nyt jo jonkin aikaa. Joka kerta teemme herkullisen ja perinteisen vehnäjauhopohjan, ja täytteiden suhteen olen tullut seuraaviin ajatuksiin: less is more. Sopiva määrä täytteitä on 3-5 (melko maksimi) erilaista. Juustoa ei saa olla liikaa, mielummin hitusen liian vähän. Juusto laitetaan täytteiden alle, tomaattikastikkeen päälle. Armaalla Apukokillakin on myös asiasta mielipide: "3 tai 4 täytettä. Siinä pitää olla jotain lihaa, mausteet kohillaan ja rapea pohja. Minä tykkään medium-juustomäärästä, sä tykkäät kevyestä juustomäärästä ja otat sen low-määrän, mä otan mediumin ja jotkut ottaa hardin."

Tämän postauksen pizza oli yksi parhaista pizzakokeiluistamme. Älyttömän hyvää! Teemme joka kerta pizzaa kaksi pellillistä, jotta santsia jää seuraavalle viikolle tai pakastimeen. Toiseen pizzaan laitoin serranokinkun jo uuniin mennessä ja toiseen paistetun pizzan päälle. Pidin enemmän jälkimmäisestä.

serranokinkku
latva-artisokan sydän
vuohenjuusto
tuore basilika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!