keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Sitruuna-lakupalat


Synttäritarjoiluja osa 2. Kaikkihan tietää että sitruuna ja lakritsi sopii yhteen, niin myös Helsingin Sanomat jonka ohjeella nämä makupalat tein. Yllättävää kyllä, nämä olivat ehdottomasti parhaimmillaan suoraan pakkasesta otettuna! Sopivan jähmeitä mutta eivät mitenkään kovia, tahmean sitkeä lakritsikuorrute. Nousivat erityisesti Apukokin suosikeiksi.

Sitruuna-lakupalat, 20 palaa (ellei enemmänkin, riippuu minkä kokoisiksi paloiksi leikkaa)

200 g voita
3 sitruunan mehu (1½ dl)
1 sitruunan raastettu kuori
4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl lakritsinjuurijauhetta (en laittanut)

Lakritsikinuski:


2 dl kuohukermaa
10 (à 19 g) Kick-patukkaa

Koristeeksi:
nonparelleja


Paloittele voi kattilaan. Raasta yhden sitruunan kuori. Purista sitruunoiden mehut (1½ dl) kattilaan, lisää joukkoon kuoriraaste. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munavaahdon joukkoon vuorotellen voiseosta ja jauhoseosta. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Jäähdytä pohja. Mittaa kattilaan kuohukerma ja paloitellut Kick-patukat. Keitä hiljalleen poristen 5–10 minuuttia (keitin kauemmin), kunnes seos on kiiltävän mustaa ja kinuskimaisen paksua. Levitä kakkupohjan päälle. Koristele halutessasi nonparelleilla. Anna jähmettyä huoneenlämmössä. Leikkaa annospaloiksi. Säilytä leivonnainen viileässä.

6 kommenttia:

  1. Huhhu kun jäin koukkuun näihin sitris-laku-paloihin ja varsinkin kun ne otti suoraan pakkasesta ja antoi sulaa vain sen matkan keittiöstä sohvalle. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tehdä sulle joskus ihan oma satsi näitä... pakkaseen!

      Poista
  2. Leivoin näitä tänään ja tosi hyviä ovat, ainakin tuoreena. En ole vielä pakastettuna ehtinyt maistaa:) Resepti on nyt suosikkilistallani!

    VastaaPoista
  3. Söin näitä yksissä tupareissa ja olivat kyllä tosi herkkua! Kiva, kun löytyi täältä tämä resepti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Nämä ovatkin vähän erilainen herkku, ekan kerran itsekin näitä omille synttäreilleni tein ja söin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!