Puolukkapiirakkaa Pirkan ohjeella. Ihan hyvää, mutta mielestäni jäi hieman kuivaksi.
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
3/4 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 muna
3/4 dl voita sulatettuna
1 dl maitoa
Pinnalle
200 g puolukoita
Muruseos
2 dl ruis-tai kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl voita sulatettuna
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muna, rasva ja maito. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Ripottele päälle jäiset puolukat. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kylläpäs näyttää ja kuulostaa herkulta :-) Voin kuvitella miten hyvää tää olisi teen kera.. nam!
VastaaPoistaUunituoreena oli parasta, ja sen jälkeen mikrossa lämmitettynä. Ihan ok piirakka, ei mikään supersuosikki :)
PoistaTätä samaa ohjetta minäkin silmäilin, mutta taidan jättää kokeilematta!
VastaaPoistaSaman tyylinen piirakka, mutta lopputulos ei ole ollenkaan kuiva. Kannattaa kokeilla tätä:
http://mustikkasuuleipoo.blogspot.fi/2012/09/puolukkapiirakka.html
Pohjaan ei tule ruisjauhoja, mutta voihan vehnäjauhot ainakin osittain korvata niillä, jos haluaa rukiin makua. Ruis muuten sopiikin puolukan kanssa hyvin yhteen, kuten mustikankin kanssa.:)