keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Ruis-puolukkapiirakka


Puolukkapiirakkaa Pirkan ohjeella. Ihan hyvää, mutta mielestäni jäi hieman kuivaksi.

Pohja

2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
3/4 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 muna
3/4 dl voita sulatettuna
1 dl maitoa

Pinnalle

200 g puolukoita

Muruseos

2 dl ruis-tai kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl voita sulatettuna

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää muna, rasva ja maito. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 26 cm). Ripottele päälle jäiset puolukat. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

3 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttää ja kuulostaa herkulta :-) Voin kuvitella miten hyvää tää olisi teen kera.. nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uunituoreena oli parasta, ja sen jälkeen mikrossa lämmitettynä. Ihan ok piirakka, ei mikään supersuosikki :)

      Poista
  2. Tätä samaa ohjetta minäkin silmäilin, mutta taidan jättää kokeilematta!
    Saman tyylinen piirakka, mutta lopputulos ei ole ollenkaan kuiva. Kannattaa kokeilla tätä:
    http://mustikkasuuleipoo.blogspot.fi/2012/09/puolukkapiirakka.html
    Pohjaan ei tule ruisjauhoja, mutta voihan vehnäjauhot ainakin osittain korvata niillä, jos haluaa rukiin makua. Ruis muuten sopiikin puolukan kanssa hyvin yhteen, kuten mustikankin kanssa.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!