keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Mac & cheese by Teemu Selänne


Hans Välimäki käväisi Teemu Selänteen luona Anaheimissä kokkailemassa. Ohjelman nettisivuilta poimin tämän periamerikkalaisen ruoan ohjeen. Apukokin pitkäaikainen päiväunien kohde on ehta mac&cheese ja ajattelin että jos ohjeessa mainitaan sekä Hans Välimäki että Teemu Selänne, ei voisi mennä pieleen. Niinhän sitä luulisi. Melko mautonta oli, kiitti vaan Teemu. Seuraavaa mac&cheese-kokeilua varten taidan pyytää ohjeen Frendien Joeylta. Silloin ei voi mennä pieleen!

1 pss sarvimakaronia
2-3 tl suolaa
1l vettä

Juustokastike:
0,5 l maitoa
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 pilkottua salottisipulia
valkosipulia maun mukaan
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
100-150g Gruyère- tai cheddarjuustoa raastettuna
raastettua tryffeliä (ei pakollinen)
 
Keitä makaronit pussi kyljessä olevan ohjeen mukaisesti. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Lisää maito ja kiehauta. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi ohentaa tarvittaessa vedellä tai maidolla. Lisää mausteet ja juusto. Älä keitä kastiketta juuston lisäämisen jälkeen, vaan sulata se joukkoon. Raasta tuoretta tryffeliä joukkoon. Tarkista maku. Lisää makaronit joukkoon ja pyöräytä seos sekaisin. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa 175-asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes seos on pinnalta saanut kauniin värin pintaansa. Tarjoile.


4 kommenttia:

  1. Mut isäntä tykkäsi tästäkin versiosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mutta vielä me kokeillaan toisenlaistakin ohjetta! :)

      Poista
  2. Monia mac & cheese -ohjeita olen kokeillut, ja kaikki ovat vähän maistuneet valjuilta odotuksiin nähden. Jossain varmaan on se täydellinen resepti vielä löytämättä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!