Hans Välimäki käväisi Teemu Selänteen luona Anaheimissä kokkailemassa. Ohjelman nettisivuilta poimin tämän periamerikkalaisen ruoan ohjeen. Apukokin pitkäaikainen päiväunien kohde on ehta mac&cheese ja ajattelin että jos ohjeessa mainitaan sekä Hans Välimäki että Teemu Selänne, ei voisi mennä pieleen. Niinhän sitä luulisi. Melko mautonta oli, kiitti vaan Teemu. Seuraavaa mac&cheese-kokeilua varten taidan pyytää ohjeen Frendien Joeylta. Silloin ei voi mennä pieleen!
1 pss sarvimakaronia
2-3 tl suolaa
1l vettä
2-3 tl suolaa
1l vettä
Juustokastike:
0,5 l maitoa
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 pilkottua salottisipulia
valkosipulia maun mukaan
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
100-150g Gruyère- tai cheddarjuustoa raastettuna
raastettua tryffeliä (ei pakollinen)
0,5 l maitoa
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1-2 pilkottua salottisipulia
valkosipulia maun mukaan
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää
100-150g Gruyère- tai cheddarjuustoa raastettuna
raastettua tryffeliä (ei pakollinen)
Keitä makaronit pussi kyljessä olevan ohjeen mukaisesti. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa, mutta älä
ruskista. Lisää jauhot ja kypsennä muutama minuutti. Lisää maito ja
kiehauta. Jos kastike on liian paksua, niin sitä voi ohentaa
tarvittaessa vedellä tai maidolla. Lisää mausteet ja juusto. Älä keitä
kastiketta juuston lisäämisen jälkeen, vaan sulata se joukkoon. Raasta
tuoretta tryffeliä joukkoon. Tarkista maku. Lisää makaronit joukkoon ja
pyöräytä seos sekaisin. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa
175-asteessa noin 30-40 minuuttia, kunnes seos on pinnalta saanut
kauniin värin pintaansa. Tarjoile.
Mut isäntä tykkäsi tästäkin versiosta. :)
VastaaPoistaKiva kuulla, mutta vielä me kokeillaan toisenlaistakin ohjetta! :)
PoistaMonia mac & cheese -ohjeita olen kokeillut, ja kaikki ovat vähän maistuneet valjuilta odotuksiin nähden. Jossain varmaan on se täydellinen resepti vielä löytämättä! :)
VastaaPoistaHyvin kuvailtu, valjua nimenomaan tämäkin mac&cheese oli!
Poista